maanantai 25. lokakuuta 2010

Flunssaa, sadetta ja reissuja

Viimeiset kolme-neljä viikkoa flunssa ja minä olemme olleet erottomattomat kaverukset. Ystävyyttämme on lähentänyt erityisesti piirre nimeltä ”järjetön yskä”. Mahdollisesti ystävyys on syventynyt bronkiitiksi eli keuhkoputkentulehdukseksi. En voi tästä kuitenkaan olla 100 prosenttisen varma, koska en ole marssinut lääkärille erottamaan meidän parivaljakkoamme. Jos olisin Suomessa, olisin jo marssinut YTHS:lle valittamaan hieman rasittavaa ystävääni. Belgiassa ei kuitenkaan ole samanlaista systeemiä yliopisto-opiskelijoille ja olenkin joutunut pähkäilemään todenteolla mihin ihmeeseen sitä pitäisi mennä, jos tarve vaatii. Koulun puolelta sanotaan, että on ”pakollista” rekisteröityä johonkin monista terveysalan vakuutusyhtiöistä, mikäli haluaa hyödyntää terveyspuolen palveluita. Kuitenkin matkavakuutukseni korvaa kaiken tämänkaltaisen toiminnan. En siis ihan ole päässyt jyvälle miten tämä nyt ihan aikuisten oikeesti menee. Mutta koska flunssa alkaa vihdoinkin ottamaan hieman pesäeroa suhteestamme, en taida joutua tätä lääkäriongelmaa vielä ratkaisemaan.

Ilmasto on ollut täällä Brysselissä erittäin sateinen ja tuulinen viimeiset parisen viikkoa. Netistä kaivamani tiedon mukaan Belgiassa sataa yli 200 päivää vuodessa eli sateenvarjolle on todella käyttöä. Lisäksi kengät, jotka pitävät vettä ovat pakolliset. Ne ovat seuraavat ostoslistallani, sillä olen kulkenut pari päivää hyvin märissä kengissä :D Lämpötila täällä ei laske kovin alhaiseksi edes talvella. Pahimmillaan kylmimpinä päivinä laskee lämpötila pariin miinusasteeseen ja lunta saattaa tulla parina päivänä vuodessa.

Sateesta ja flunssasta huolimatta on myös hauskoja asioita koettu. Parisen viikkoa sitten kävimme Erasmus-reissulla kaupungissa nimeltä Leuven. Kaupunki sijaitsee Belgian keskiosassa ja se kuuluu Flanderin alueeseen. Kaupungissa toimii Leuvenin katolinen yliopisto, joka on kooltaa hyvin iso. Hienon näköinen pikkukaupunki.


Leuven Town Hall

Viime viikonloppuna olin tyttöjen kanssa päiväreissulla Antwerpenissä. Kaupungista löytyy vaikka kuinka paljon nähtävää ja shoppailtavaa. Kiersimme rankasta sateesta huolimatta katsomassa nähtävyyksiä ja kävimme myös muotimuseossa, joka oli kylläkin hieman pettymys. Täytyy tehdä vielä ehdottomasti uusintareissu tuonne, sillä nähtävää jäi vielä paljon =)

Centraal Station
Hieman kummallista muotia muotimuseossa :D

Olemme päässeet kokemaan myös paikalliset sitsit, joita kutsutaan täällä nimeltä Cantus. Cantus-sitsit ovat hyvin vanha perinne flaamilaisessa opiskelijakulttuurissa ja alun perin puhekielenä toimi latina. Seremonimestareina toimii ”senior”, joka johtaa iltaa ja ”cantor”, joka on illan viihdyttäjä. Sitseillä juodaan ainoastaan kaljaa ja hyvin paljon. Käytössä on myös punishmentit, johon kuuluu aina lisää kaljanjuontia. Lisäksi sitseillä oli paljon leikkejä, jotka myös yllättäen sisältävät kaljanjuontia. Yhtäläisyyksiä suomalaisiin sitseihin oli hyvin paljon, mutta muutaman jutun voisinkin rantauttaa suomalaisiin sitseihin mukanani ;)
Tärkeitä lausahduksia sitseiltä:
”Ad fundum” = meaning, drink your glass to the bottom. Finish it at once!
”Prosit” = cheers!

Kävimme eilen jalkapallo-ottelussa, jossa vastakkain taistelivat Anderlecht (kotijoukkue) ja Westerlo. Anderlecht voitti odotetusti 2-0. (Olimme siis luonnollisesti Anderlechtin puolella)

Jalkapallo-ottelu alkamassa

- Tulppu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti