torstai 23. joulukuuta 2010

Suomi vs. Belgia


Nappasin idean vertailla plussia ja miinuksia kahdesta eri maasta hyvän ystäväni blogista ja päätin tehdän samanlaisen listan itsekin :) Lista alkaa ensin asioilla, mitkä Suomessa on kivempaa ja mitä en jää kaipaamaan Belgiasta ja toinen osa toisin päin.

Suomessa kivempaa

-       Voi maksaa pankkikortilla, tietysti Belgiassa voi maksaa pankkikortilla, mutta sitten sen pitäisi olla belgialainen pankkikortti, jonka saaminen on hyvin haasteellista. Vaihdossa on joutunut makselemaan aika paljon luotolla ja käteisen pitäminen mukana on ollut elinehto.

-       Vähemmän byrokratiaa, Belgiassa tykätään tehdä asiat melko vaikeasti. Esimerkiksi jätimme suosiolla rekisteröitymisen Belgiaan väliin, koska tämä olisi vienyt monta kuukautta ja olisimme tässä onnistuneet suurinpiirtein siinä vaiheessa, kun muutto Suomeen tulisi ajankohtaiseksi.

-      Ei liikaa mukulakiviä, en ymmärrä kuka pystyy Belgiassa kävelemään korkkareilla :D

-      Vähemmän sadetta, vaikka Suomen ilmasto ei olekaan täydellinen, en jää Belgiasta kaipaamaan jatkuvaa sadetta.

-      Ymmärtää puheen ympärillä, Belgiassa puhutaan ranskaa ja hollantia, joista kumpaakaan en ymmärrä. Lisäksi palvelun saaminen englanniksi on välillä hyvin haastavaa. Apteekkireissut ovat olleet mielenkiintoisia, koska tuote on todella pitänyt tietää etukäteen, koska kysymällä ei käteen jää välttämättä oikea tuote. Tositarina :D

-       Julkisen liikenteen maksut, vaikka Belgiassa on opiskelija, mutta on yli 26 ei julkisissa kulkuneuvoissa saa mitään alennusta. Esim. opiskelijalle kuukausilippu maksaa yhteensä vuodessa noin 45 euroa, mutta yli-ikäiselle (niin kuin minä) on se 45 euroa per kuukausi.

    Belgiassa kivempaa

-      Kalja ja viini on halpaa, se on halpaa niin kaupassa kuin baarissa.

-      Viiniä saa ruokakaupasta, tämä on niin ihanaa.

-      Alkoholia myydään iltayhdeksän jälkeen, tämäkin on ihanaa.

-    Matkustaminen muihin maihin, tämä on niin paljon halvempaa sekä junalla että lentokoneella. Matkaetäisyydet moneen Keski-Euroopan maahan on hyvin pieniä. Muutamassa tunnissa voit löytää itsesi Pariisista tai Amsterdamista.

Enempää en tähän hätään keksi ja huomasin tykkääväni Belgiassa näköjään eniten kaljaan ja viiniin liittyvistä asioista, mielenkiintoista :)

- Tuuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti