torstai 23. joulukuuta 2010

Reissaaminen on kivaa


Yksi asia mitä odotin paljon vaihdosta oli matkustelu ja tätä onkin tullut sopivassa määrin tehtyä. Belgian sisällä on tullut käytyä kaupungeissa Antwerp, Leuven ja Ghent. Näistä ehdottomasti kivoin oli Antwerp, koska siellä on niin paljon shoppailumahdollisuuksia. Vielä pitäisi ehdottomasti käydä kaupungissa Brugge, jota kuvaillaan hyvin romanttiseksi kaupungiksi. Suosittelen muuten samannimistä leffaa, se oli hyvä ja se on yllättäen kuvattu kyseisessä kaupungissa.

Ghent


Belgiassa on hyvin helppoa matkustaa toisiin kaupunkeihin, koska välimatkat eivät näihin ole kovin pitkiä ja juna kulkee sujuvasti kaikkialle. Matkat kannattaa tehdä aina viikonloppuisin, koska junalippu on tällöin halvempi. Minulle ja kaverilleni kävi kyllä köpelösti, kun yritetettiin päästä halvemmalla. Ostettiin sellainen 10 matkan Go-pass, jolloin matkan hinnaksi tuli aina 5 euroa. Mutta kappas vaan, se olikin alle 26-vuotiaille ja saatiin maksaa tarkastajasedälle sievoinen summa yhdestä reissusta. Ei me voitu tietää :D Eli jos muutat Belgiaan, kannattaa olla nuorempi kuin minä!

Muissa maissakin on tullut pyörähdettyä, kuten Hollanti ja Saksa. Hollannissa päämäärä oli yllättäen Amsterdam, jonne reissu tehtiin 50 erasmus-vaihtarin voimin. Totesin kyllä, että on kivempaa tehdä reissuja pienemmällä porukalla. Reissun hinta oli kuitenkin hyvin pieni, mikä sai meidät sinne lähtemään. Majoitus oli hostellissa, joka oli aivan red light districtin vieressä ja hostelli oli uskonnollinen eli siellä ei saanut juoda ja kaiken päälle olisi päässyt vielä iltaisin raamattupiiriin, jos olisi halunnut. Mielenkiintoinen paikka :D Yleisesti ottaen Amsterdamissa riitti ihmeteltävää pienelle suomalaiselle tytölle, kun niin kuin kaikki varmasti tietää, on siellä moni asia sallittua mitä muualla ei ole.

Amsterdam


Pyörähdimme myös Saksan maalla Berliinissä moikkaamassa ihanaa pariskuntaa. Hassuinta siirryttyämme Saksan puolelle oli se, että yhtäkkiä ymmärsin ympärillä olevien puhetta. Olin niin tottunut siihen Belgiassa, etten ymmärtänyt mitään mitä ympärillä puhutaan. Olin siis innoissani ja tuli palava hinku muuttaa Saksaan ja nimenomaan Berliiniin, koska se on niin ihana paikka :) Reissu koostui hienoista nähtävyyksistä ja mahtavasta seurasta.

Berlin


Koska palaamme vielä tammikuun ajaksi Belgiaan tekemään tentit, niin ainakin yksi reissu ulkomaille täytyy vielä tehdä. Suunnitelmissa on Lontoo, koska en ole harmikseni siellä vielä ikinä käynyt. Junalla pääsee sinne helposti ja nopeasti ja kohtuu edullisesti.

- Tuuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti