keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Vajaa viikko lähtöön

Vajaan viikon päästä kaksikko Tulppu ja Niitti suuntaavat nokkansa kohti Brysseliä viideksi kuukaudeksi harjoittamaan vaihto-opiskelua.  Tämä blogi kertoo tuosta ajasta kommentoiden ja raportoiden kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä ei niin vakavalla otteella. Blogikirjoitusvuorot jakaantuvat tasan ja minä Tulppu sain kunnian hoitaa ekan kirjoituksen.

Vaihto-ohjelma on Erasmus ja koulu johon lähdemme ”opiskelemaan” on HUB eli Hogeschool Universiteit Brussel. Arille vaihto  on pakollinen ja minä lähden mukaan ihan huvin ja viihteen vuoksi =)

Koska blogin pidolle on myös virallinen syy (Erasmus-raha otetaan takaisin, jos ei palauta matkaraporttia tai pidä blogia ja sisällytä siihen tiettyjä asioita) niin tässä nyt sitten sitä virallista asiaa.

Itse yliopistosta on jäänyt hyvä ensivaikutelma kiittäen aktiivista kv-koordinaattoria, joka on ystävällisesti pitänyt meidät ajan tasalla kaikesta tulevasta. Tulemme saamaan oman HUB-buddyn eli paikallisen tuutorin ohjeistamaan meidät alkuun.

Asunto hoitui yllättävän helposti, kun koulumme koordinoi asuntoja vaihtareille. Otimme asunnon ilomielin vastaan, koska tämä säästi paljon vaivaa asunnon etsinnältä. Kyseessä on paikallinen opiskelija-asuntoja tarjoava Quertin Latin. Ainoa miinus tässä helppoudessa on se, että kyseessä on asuntola ja valtava huoneemme tulee olemaan 28 neliötä, sekä keittiö on yhteinen muiden asukkien kanssa. Positiivisena puolena on, että tapaapahan muita opiskelijoita helpommin. Huoneemme hinta on kohtuu korkea, mutta paketti sisältää netin, veden ja sähkön.

Kurssivalintoja oli mukava tehdä, koska valinnanvaraa oli paljon ja opetusta löytyy englanniksi paljon. Kurssien opintopistemäärä on Suomeen verrattuna vähäinen, mutta vaaditut 15 opintopistettä pitäisi tulla täyteen.

Reissulta Ari on raportoinut odottavansa pubissa istumista ja ranskalaisia perunoita ja minä matkustelua, shoppailua, ihmisiä, kansainvälistymistä ja kaikkea mahdollista muuta. Seuraava kirjoitus tulee tapahtumaan Brysselistä käsin ja tulee olemaan Ari-palleroisen käsialaa  eli odotettavissa varmasti hyvin erilainen ja tajunnanräjäyttävä kirjoitus ;) 

-Tulppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti